Bagjulstanker - uden tiger...

28.12.2010Kære dejlige blogland..
Rigtig glædelig bagjul skal lyde fra mig her bag skærmen.. Vi endte jo med at have nogle heeeelt fantastiske juledage, uden den dumme tiger - der havde vendt fuldstændig op og ned på det hele.. Mejse vendte tilbage og kan nu råbe, pludre, følge os med øjnene og styre armene lidt mere... Sejt, sejt..


Gave-udpakke-ræset var E-N-O-R-M-T i år, og med to små niece-piger og 8 voksne, var der drøn på Mejses første jul.. Grubler stadig over hvordan man kan håndtere juleaften når nu Mejse bliver lidt ældre.. Vil gerne undgå en totalt udkørt og træt pige.. Og min løsning må være at starte med hendes pakker allerede fra morgenen af.. Men så igen; de skal jo LÆRE det på ét eller andet tidspunkt? Er min drøm om et "nu-sætter-vi-os-alle-omkring-bordet-og-ser-hvad-hinanden-får" en total umulighed med små børn...?


Hvad mener I derude? Og hvordan løser I "problemet" omkring den hektiske juleaften?

6 kommentarer :

 1. Hej og glædelig bagjul!

  Jeg er naiv og tror på, at det sagtens kan lade sig gøre. Men vi lever også efter devisen, at vi kan det samme efter vi har fået en lille, som vi kunne før. Nogle gange foregår det bare i et andet tempo eller på lidt andre præmisser, for selvfølgelig kommer de kære små i første række. Men jeg synes faktisk, at det indtil videre går, som vi havde håbet. Udfordringen kommer nok først om nogle år - så kan vi jo snakke sammen igen :-) I år opdagede Karen vist ikke rigtig, at det var jul - hun sov sødt, som hun plejer kl. 20. Og vi åd os tykke og fede i and og ris a'la mande.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 2. Jaaa.. Mejse timede det også perfekt og sov under julemad og gaveræs... Dejligt med endnu en naiv sjæl, der er villig til at kæmpe for en hyggelig ikke-stresset jul...

  SvarSlet
 3. Naya åd sig tyk & fed sammen med os andre, dansede om juletræ, fik alle hendes gaver, nattøj på, lidt legetid med hendes nye legetøj, og SÅ på hovedet i seng, så vi andre kunne nyde desserten & gaverne:-) KYS til dig min skat.....

  SvarSlet
 4. Nu får du lige hele smøren :-)
  Vi var 6 voksne og 2 børn til jul. Min Ester på 2 år og nevø på 6. Vi trak Ester så hun sov sen middagslur og håbede derved at hun kunne holde sig vågen og frisk længere. Og, så gik vi tidligt igang. Maden var på bordet 17.30. Og det er efter min erfaring det eneste der virker. Stille og rolig middag også med ris alamande. Rundt om juletræet. Da der blev pakket gaver op sørgede vi for at der var tid til lige at se dem ordentligt og lege med dem lidt inden den næste kom. ( Her skal det siges at Ester stadig kan huske hvor de fleste af gaverne kom fra, hvilket jeg tager hatten af for) Og så i seng. Vi var allerede færdige med gaver kl 21.30. men tilgengæld havde vi en hyggelig aften uden stress og udkørte unger. Sidste år holdt vi med svigerne, der ikke var til tidlig mad og det endte i hat og briller. Ungerne fik rugbrød til aftensmad forde de var sultne inden vi nåede til maden. Der blev pakket gaver op inden maden, fordi der skulle spises sent osv osv... og det var bare ikke hyggeligt! Lyder jeg bitter ? Ja, det er jeg også lidt :-)

  SvarSlet
 5. Hun er godt nok sød hende Mejse :-)

  Her er jeg også naiv og ønsker en juleaften uden stress og alt for meget gaveræs. Og det lykkedes da også til dels i år. Min datter er knap to, og klarede det hele rigtig flot. Jeg endte dog med at gemme en del af hendes gaver til d. 25. Hun ville jo gerne lege med de ting hun åbnede, og det synes jeg i den grad hun skulle have lov til - og ikke bare kastes en anden gave i hovedet som skulle pakkes op. Så for at hun bedre kan overskue det, næste år hvor hun er endnu mere bevidst, håber jeg lidt at mængden af gaver ikke er så overvældende... Hmmmm..

  SvarSlet
 6. Ja den engelske/amrikanske tradition med gaver om morgen er mere børnevenlig men det kan nu godt lade sig gøre at holde en hyggelig børnejul på dansk maner. Vi danser altid om juletræet når det er blevet mørkt nok til at tænde lys og så får alle børn en gave. Derefter spiser vi og alle de gamle får lov at sidde længe over maden (for det er jo deres glæde) og så er der flere gaver bagefter. Risalamang spiser vi sådan ca ved 22 tiden når de fleste gaver er pakket ud. Det fungere perfekt også når vi er mange børn juleaften.

  Rigtigt godt nytår til jer allesammen.

  SvarSlet

Læg endelig gerne en kommentar - det ÆLSKER jeg! Jeg er nogle gange noget distræt og glemmer at svare, men alle er læst og værdsat! ((Jeres kommentar skal lige godkendes inden udgivelse, da jeg har modtaget ENORMT meget spam på det sidste..)) Klem Louise